Toxoplasmoza la câini și pisici este o boală parazitară zoonotică cauzată de toxoplasmoză. Principalele manifestări sunt febră, anorexie, depresie, vărsături, diaree, fecale amestecate cu sânge, lichide, tuse, secreții oculare și nazale, dispnee, mucoasa vizuală palid; Unii au irită și chiar orbire. Toxoplasma gondii se reproduce sexual și gameții în intestinul pisicii, se dezvoltă într-un sac de ouă și este excretat în fecale. În condiții adecvate, se dezvoltă în oochisturi sporogene infecțioase după sporulare. După ce au fost înghițiți de câini și pisici sănătoși, oochisturile scapă în intestin, intră în țesuturile corpului cu circulația sângelui, invadează celulele și se divid și proliferează rapid și se deschid în pseudochisturi intracelulare, provocând simptome clinice.
Acest kit folosește imunocromatografie tip sandwich cu anticorp dublu. Dacă proba conține suficienți anticorpi Toxoplasma, anticorpii se vor lega de antigenul Toxoplasma acoperit cu aur coloidal pe tamponul de etichetă cu aur, formând un complex antigen-anticorp. Când acest complex migrează în sus către zona de detectare (linia T) cu efect capilar, se leagă de un alt antigen pentru a forma un complex „antigen-anticorp-antigen” și se aglutinează treptat într-o linie de detecție vizibilă (linia T) și excesul de antigen de aur coloidal continuă să migreze în zona de control al calității (linia C) pentru a fi captat de anticorpul monoclonal și formează o linie C vizibilă. Rezultatele testului sunt afișate pe liniile C și T. Banda roșie afișată de linia de control al calității (linia C) este standardul pentru a determina dacă procesul cromatografic este normal și servește, de asemenea, ca standard de control intern al produsului.
Kitul de testare a anticorpilor toxoplasmei (TOXO Ab) de la babio poate detecta rapid și calitativ anticorpii toxoplasmei în serul de câine sau pisică pentru screening-ul și diagnosticul auxiliar al infecției cu toxoplasmă.
Acest produs este de unică folosință, nu reutilizați. Rezultatele testelor acestui produs au doar scop informativ și nu trebuie folosite ca bază unică pentru diagnostic și tratament și trebuie făcute de un medic după evaluarea tuturor dovezilor clinice și de laborator.